fotograf profesionist amazon conversie

Fotografia livrabila, la 1 click distanta

1. Premisa

Intre prima declansare si imaginea care este livrata clientului pare a fi o distanta de o secunda. Un parcurs simplu: click, descarcare in computer, editare, salvare, livrare.

Totusi, pana la acel ‘simplu’ click fotografia parcurge lungul drum al conturarii si clarificarii ideii, al stabilirii detaliilor de care trebuie tinut cont, al abordarii stilistice si al studiului de imagine.

Aleg, astazi, sa scriu despre ceea ce se intampla dupa declansare. Nu pentru ca este mai important ci tocmai pentru ca are o egala importanta procesul prin care trece fotografia de la click pana la livrare.

Odata descarcata in computer, fotografia este procesata, editata, corectata, infrumusetata sau pur si simplu modificata.

Procesarea fotografiei inseamna editare simpla, retusare, manipulare fotografica avansata, folosite individual sau chiar toate.

2. Editare simpla, editarea de baza

Editarea simpla presupune corectarea de baza a fotografiei: contrast, luminozitate, eliminarea aberatiilor cromatice si optice, corectarea perspective.

Retusarea fotografiei reprezinta nivelul urmator. In functie de tipul fotografiei (portret, interior, gastro, produs, etc.) putem vorbi de schimbarea culorii pentru produsele din aceeasi gama. In cazul fotografiei de portret retusul inseamna corectarea texturii pielii si “reparatia” micilor defecte ale acesteia.

Manipularea fotografica avansata inseamna, spre exemplu, eliminarea sau introducerea obiectelor in imagine, fara urme ?.

Am ales de foarte multe ori, in functie de dorintele si bugetul clientului, sa postprocesez imaginea compunand fotografia executata de mine cu fotografie de stock. Este o varianta care diminueaza costurile sedintei foto.

Editorul foto are, astazi, un cuvant de spus, poate cu o voce mai tare decat ar fi avut cu ani in urma.

Editorii foto sunt cei care fac si desfac fotografia, cei care o pot schimba atat de mult cu cunostintele lor incat efectul este unul uimitor, pur si simplu ‘wow!’.

fotograf profesionist amazon conversie

fotografie amazon

Retusul si manipularea foto sunt doua elemente cheie pentru un rezultat excelent.

3. Fotografia trebuie sa iasa bine din aparatul foto

Nu, nu mi-am schimbat parerea ca fotografia trebuie sa iasa bine din aparatul foto, insa nu trebuie sa ne multumim cu “bine”, trebuie intotdeauna sa tindem catre “si mai bine de atat”.

De cele mai multe ori nu vedem si nu aflam ceea ce se petrece in urma unui click insa aceasta parte importanta deoarece aduce sarea si piperul si cizeleaza rezultatul final.

fotografia livrabila la un click distanta

Fotografia livrabila, la 1 click distanta

Mai sus avem un exemplu de fotografie care prin cateva minute in postprocesare ajunge sa fie fotografia livrabila la un click distanta.

Fotografia din stanga este cum a iesit din camera, idee era sa mergem pe prezentarea meniului de sushi si a ingredientelor in asa fel incat sa fie cat mai vizibile. Cel mai eficient contrast il puteam obtine folosind negrul ca suport.

Am avut fundal negru (usor de gasit), farfurie neagra, platou negru si bete verzi :D. Atat platoul cat si farfuria neagra le-am luat de la Ikea mai de mult si le avem in recuzita.

Ca tot veni vorba, avem un plan sa prezentam recuzita, sunt peste 200 de farfurii si vase diverse, peste 60 perechi de tacamuri diferite. Fundaluri pentru fotografie culinara cred ca avem cel putin 20, iar servete mult peste 50, dar divaghez 😀

Revenind la imaginea de mai sus si la conceptul de fotografia livrabila, la un click distanta, despre fotografia din stanga am povestit, la cea din dreapta, am facut betele negre si am aplicat un pic de negru pe ici pe colo (zonele cu zig zag alb in fotografia din dreapta).

Am adaugat un pic de negru cat sa concentreze privitorul in zonele colorate adica a ingredientelor si a maki-ului de pe platou.

Este momentul in care editorii isi folosesc din plin uneltele pentru a da savoare fotografiei astfel incat sa incante ochiul privitorului si sa declanseze in consumatorul de imagine acele mecanisme de care clientul are nevoie.

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?