INTREBARI ȘI RASPUNSURI [Q&A]

Intrebari și raspunsuri [Q&A] in fotografia de produs

Da, lucram doar cu contract.

Da, atât pentru firme cât și pentru persoane fizice.

Da.

Da. Venim cu studioul mobil oriunde este nevoie.

Da. Atâta timp cât nu trimiteti prăjituri, ciorbe, fripturi. 🙂

Da. Avem blaturi de masă, mai multe seturi de vesela, fețe de masă și tacâmuri, etc. Nu foarte multe, cam cat incape intr-o debara de 3m patrati.

Și noi. E magie. Sau îndemanare fotografică.

Da, toate fotografiile pe care le livrăm sunt editate.

E foarte important să înțelegem ce doriti să obțineți ca imagine de final. Putem realiza compoziții complexe, cu accente de lumină, care să pună cât mai bine produsul în evidență, sau putem fotografia produsul descriptiv și plasa pe fundal alb (pentru Amazon, e-Mag, sau pentru diverse pliante).

Da. E bine sa aveti un brief. Pana la urma de acolo incepem si stim in ce directie sa o luam. Credem ca e bine sa planificam cat se poate de bine o lucrare iar baza aici este brief-ul.

Îl facem împreună, oricum primul click îl facem numai după ce stabilim clar ce trebuie făcut, ce rezultat trebuie obținut.

Ne spuneți la ce dimensiune le doriți tipărite și de acolo ne ocupăm noi. De regula recomadăm fotografii tiparite in format mare, de 60x90cm, cu paspartuuri, ramă și geam de protecție.

Pe scurt este abordarea in sine a fotografiei culinare. Avem o recuzita destul de variata (am spus/scris mai sus putin) pe care o folosim in asa fel incat sa scoatem in evidenta felul de mancare in sine, preparatul. Folosim elemente de compozitie, jocuri de texturi precum si echilibre cromatice pentru a face acest lucru.

Depinde foarte mult de specificul lucrarii. De regula pe food putem sa livram si in ziua urmatoare, pentru produsele care necesita editari complexe, tifetare si retusuri avansate, livram in functie de ce stabilim in contract. Evident cand lucram cu cateva sute de imagini livrarile se fac in loturi stabilite anterior cu clientul in functie de prioritatea pe care acesta o da folosirii lor in site sau in materialele de marketing pe care le are.

In functie de tipul produsului, de complexitatea lucrarii si de alte detalii specifice fiecarei sedinte foto tarifam fie la produs, fie pe lucrare in totalitatea ei, fie pe ziua de lucru.
O fotografie de produs pornește de la 5€/produs.
O sedinta foto incepe de la 200 €.

Un răspuns mai în detaliu găsiți în articolul:  Câte fotografii de produs poți face pe zi?

Da.

Nu. În cazul deplasării pe distanțe lungi, costurile sunt suportate de către beneficiarul lucrării (client).

Da, prelucram e-mail, numar de telefon, nume, prenume, adresa. Le folosim pentru a întocmi contractele, facturile, pentru a livra fotografiile. Datele folosite pentru facturi le pastram conform legii contabilității.

Poate cea mai importanta resursa este cartea Light, Science and Magic.

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?