FOTOGRAFIE cofetarie

Dacă ai ajuns în această pagină înseamnă că deja îți dorești fotografie cofetarie si iti doresti ca produsele tale să aibă fotografii bune, frumoase, care să reprezinte afacerea ta și să atragă clienții.

Sau de ce să contractezi un fotograf profesionist pentru fotografia de produs?

Probabil că ai oscilat între a contracta un fotograf profesionist sau a te descurca pe cont propriu pentru că îți cunoști bine produsele și ai la îndemână un telefon cu cameră bună.

Îți prezint, mai jos, o listă cu ceea ce poate aduce un fotograf profesionist în toată ecuația asta:…mai multe detalii

Fotografie cofetarie, in 3 pasi simpli

1. Cunoștințele tehnice

Un fotograf profesionist va ști ce tehnică să folosească astfel încât să aibă rezultatele ideale. Va ști care este obiectivul potrivit pentru ședința foto, care este cantitatea de lumină care trebuie folosită, timpul de expunere și ce editări trebuie făcute după ședința foto.

Sună cunoscut? Exact! Un cofetar priceput va ști întotdeauna ce ingrediente trebuie folosite, în ce cantitate și în ce combinație, cât trebuie copt produsul și cum trebuie decorat la final.

2. Cunoștințele estetice

Fotograful profesionist care lucrează în domeniul culinar știe cum să asorteze produsele fotografiate. Are cunoștințe despre culori și forme, despre geometria imaginii. Știe ce accesorii să pună lângă produsul fotografiat. Fotograful profesionist trebuie să aibă simț estetic astfel încât să nu îngrețoșeze privitorul imaginii finale. Știe când să fotografieze produsul, să nu fie nici prea rece, nici prea cald, să nu fie ofilit sau să aibă elemente nedorite. Parte din cunostiintele folosite in fotografie cofetarie se regasesc in fotografia culinara.

În mod similar, cofetarii profesioniști sunt cei care dau forma, textura și culoarea. Ei  fac minuni din simple brioșe. Ei asortează și decorează produsele de cofetărie astfel încât, prin simțul lor estetic, să activeze pofta potențialilor clienți.

3. Experiența

Atât fotograful profesionist cât și cofetarul profesionist au văzut multe la viața lor. Prăjituri, bineînțeles. Alegerea unui profesionist, în orice domeniu, nu poate aduce decât beneficii.

Experiența fotografului va ușura munca din timpul unei ședințe foto și va eficientiza procesul în sine.

De regulă, cei doi sunt în strânsă legătură. Cofetarul va ști cum trebuie să arate produsul și îl va creea întocmai, iar fotograful știe cum să îl pună în cea mai bună lumină astfel încât rezultatul să lase gura apă.

Ținând cont de trinitatea de mai sus, nu îți rămâne decât să, vorba englezului, „sit back and relax”, adică să îi lași pe profesioniști să se ocupe de treabă și să creeze minuni în ședința foto destinată produselor tale de cofetărie.

Una din partile importante in fotografia de food fie ea fotografie culinara sau fotografie cofetarie este partea de food styling. Aici avem partea de atmosfera pe care o aducem in zona produsului sau a prajituriii fotografiate.

Scopul final este de fapt de a pune in evident cat mai bine prajitura, tortul, inghetata, checul sau cozonacul pe care vreti sa il vindeti. Da, se poate fotografia descriptiv si pe fundal alb, decupat astfel incat albul sa fie pur (255, 255, 255) dar de regula pentru fotografia culinara genul acesta de abordare nu este cel mai potrivit. Abordarea pe fundal alb se foloseste mai degraba la unele platforme de livrare online gen Glovo, Food Panda, Uber Eats si altele similare.

Pentru a pune cat mai bine tortul sau prajiturile in evidenta e nevoie de aceea parte de food styling, parte in care asezam, dispunem si plasam cat mai avantajos servetele si recuzita astfel incat sa scoatem cat mai bine in evidenta produsul nostru. O sa remarcati fotografii in care produsul este pus pe un servet, asezat pe o masa si inconjurat fie de cateva ingrediente care se folosesesc si la ornare fie de lingurite diverse.

Pentru a lua legatura cu noi puteti sa accesati pagina de contact

Click aici pentru mai multe poze cu mancare

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?