Fotografie Cofetarie

3 asemănări între un fotograf profesionist și un cofetar profesionist

Dacă ai ajuns în această pagină înseamnă că deja îți dorești ca produsele tale să aibă fotografii bune, frumoase, care să reprezinte afacerea ta și să atragă clienții.

Sau de ce să contractezi un fotograf profesionist pentru fotografia de produs?

Probabil că ai oscilat între a contracta un fotograf profesionist sau a te descurca pe cont propriu pentru că îți cunoști bine produsele și ai la îndemână un telefon cu cameră bună.

Îți prezint, mai jos, o listă cu ceea ce poate aduce un fotograf profesionist în toată ecuația asta:

1. Cunoștințele tehnice

Un fotograf profesionist va ști ce tehnică să folosească astfel încât să aibă rezultatele ideale. Va ști care este obiectivul potrivit pentru ședința foto, care este cantitatea de lumină care trebuie folosită, timpul de expunere și ce editări trebuie făcute după ședința foto.

Sună cunoscut? Exact! Un cofetar priceput va ști întotdeauna ce ingrediente trebuie folosite, în ce cantitate și în ce combinație, cât trebuie copt produsul și cum trebuie decorat la final.

2. Cunoștințele estetice

Fotograful profesionist care lucrează în domeniul culinar știe cum să asorteze produsele fotografiate. Are cunoștințe despre culori și forme, despre geometria imaginii. Știe ce accesorii să pună lângă produsul fotografiat. Fotograful profesionist trebuie să aibă simț estetic astfel încât să nu îngrețoșeze privitorul imaginii finale. Știe când să fotografieze produsul, să nu fie nici prea rece, nici prea cald, să nu fie ofilit sau să aibă elemente nedorite.

În mod similar, cofetarii profesioniști sunt cei care dau forma, textura și culoarea. Ei  fac minuni din simple brioșe. Ei asortează și decorează produsele de cofetărie astfel încât, prin simțul lor estetic, să activeze pofta potențialilor clienți.

3. Experiența

Atât fotograful profesionist cât și cofetarul profesionist au văzut multe la viața lor. Prăjituri, bineînțeles. Alegerea unui profesionist, în orice domeniu, nu poate aduce decât beneficii.

Experiența fotografului va ușura munca din timpul unei ședințe foto și va eficientiza procesul în sine.

De regulă, cei doi sunt în strânsă legătură. Cofetarul va ști cum trebuie să arate produsul și îl va creea întocmai, iar fotograful știe cum să îl pună în cea mai bună lumină astfel încât rezultatul să lase gura apă.

Ținând cont de trinitatea de mai sus, nu îți rămâne decât să, vorba englezului, „sit back and relax”, adică să îi lași pe profesioniști să se ocupe de treabă și să creeze minuni în ședința foto destinată produselor tale de cofetărie.

image/svg+xml

Menu

error: Content is protected !!