Un cadou din lemn, Woodengift de la Ionuț Hâncu

 

Lemnul are câte vieți îi dă omul. O masă care abia se ține pe picioarele ei din cauza vârstei și nu a băuturii, un tocător din care cuțitele bucătarilor au ciobit mii de așchii, o ușă care n-a mai ținut pasul cu moda sau care a avut o întâlnire neprevăzută cu un topor, toate pot avea o noua viață. Ionuț se ocupă cu pricepere și îndemânare să facă lemnul să mai spună încă o poveste. Este pasiunea, munca și menirea lui.

 

            Cu Ionuț lucrăm de aproape doi ani și totuși pare că îl știm de-o viață. Orele petrecute în studio alături de el trec extrem de repede.  Un click, o cafea, o glumă, o poveste și hop, colorata azi e gata! E modest, optimist și are marele defect că ne îndeamnă la mâncare bună. Povestește cu atâta patos despre mâncare, bucătari și gătit încât ne plouă în gură mai tare decât plouă în anotimpul musonic în Asia.

 

            Formele și culorile obiectelor create de el ne inspiră de fiecare dată. Ori de câte ori am avut tocătoare de la el în studio ne-am oprit cu greu din fotografiat. Parcă își cer jocul de lumini și umbre, parcă se iau de mână cu orice fel de mâncare, într-o îmbrățișare a organicității.

 

            Când ne-am mutat din Militari am cărat cu noi blatul unei mese vechi. L-am folosit de câteva ori ca fundal pentru fotografiile noastre. Era destul de mare și greu de folosit dar era un lemn vechi, vopsit și revopsit, și nu ne puteam lipsi de el. Zăcea într-un colț al studioului până când a pus Ionuț ochii pe el. Câteva zile mai târziu ni l-a adus înapoi, în formă de tocătoare de diverse dimensiuni, finisate și numai bune de folosit în fotografii.

 

            Mâinile lui Ionuț transformă bucăți de lemn mâncate de carii și ciuperci în obiecte decorative, suporturi pentru căști, farfurii și orice nu ți-ar trece prin cap privind bucata de lemn obosită.

 

            Un mic secret: pe Ionuț l-am analizat pe furiș de câteva ori. L-am văzut cum atinge lemnul, cum îl privește. Îl suspectăm că transferă o bucățică din sufletul lui în fiecare bucată de lemn transformată. Și fiecare bucată de lemn e un dar. Un woodengift. Pe Ionuț îl mai găsiți și aici.

 

 

Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?