Fotografie produs si oul de aur       

S-au făcut șapte ani de când șapte purici erau potcoviți cu șapte potcoave pe-un picior. Povestea de mai jos se întâmpla în vreme de festival de fotografie în tărâmul delfinilor de talie mică prăjiți în ulei și a algelor aduse la malul-hotar cu țara în care fugeau românii spre cele mai ieftine all-incusive-uri.

            Mai pe românește, predam un curs de fotografie de mâncare la un festival de fotografie, adica la VSLO, în Vama Veche. În dimineața de dinaintea cursului am fotografiat niște ouă în camera în care dormeam. Era cel mai simplu mod de le explica participanților cum stă treaba cu DOF-ul.

            Le-am pus în picioare și le-am fotografiat astfel încât să fie toate clare apoi doar unul clar. Aveam multe exemple în prezentarea mea dar am vrut să le arăt cursanților că, pentru partea practică, pot găsi foarte ușor subiecte în jurul lor.

            La finalul prezentării, în sesiunea de întrebări, F. m-a întrebat cum am făcut ouăle să stea în picioare. O cunoșteam de puțin timp pe F. dar știam că îi merge mintea și că n-o poți fenta cu lucruri de genul acesta așa că am răspuns sincer și serios: “Le-am fiert mult”. Apoi am trecut la următoarea întrebare din public, la partea practică a cursului și, la finalul zilei, am jurizat fotografiile înscrise.

            Festivalul s-a terminat la finalul lui august. Pe undeva prin septembrie, de data asta în București, am reîntâlnit-o pe F. Am vorbit despre diverse. La un moment dat, din senin, F. îmi zice:

–       Măi, Cătă, cum ai reușit să facă ouăle să stea în picioare? Eu le-am fiert muuult și tot nu stau!

            Recunosc, sufletul meu a căzut de pe scaun de râs. La exterior, însă, am rămas bine compus și serios:

–       Păi le fierbi până se evaporă apa apoi mai pui apă. Dar nu pui apă rece, trebuie musai apă fierbinte. Aștepți până se evaporă din nou și abia atunci….

            N-am mai rezistat și m-am sufocat de râs. Nu știu cât a apreciat F. gluma dar pentru mine și o gașcă de prieteni a devenit antologică.

            Le pusesem scobitori în spate. Nimic mai mult. Da, de multe ori in fotografie produs trebuie sa inovezi, sa gasesti solutii.

            Ah, iar delfinii de talie mică erau hamsii. Un străinez venit în Vamă explica oricui avea răbdare să asculte că a mâncat fried little dolphins.

Fotografie produs
Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?