Fotografie culinara, platou cu mozzarela, rosii, busuioc, ridichi si masline

Fotografie culinara la F64, Sony Days

Workshopul Fotografie Culinara cu Savulestii este organizat de F64 si Sony Romania pe 15 Septembrie 2020. Este o placere pentru noi sa participam la acest eveniment si sa impartasim cu voi cunostintele noastre despre fotografia culinara si, bineinteles, bucuria cu care fotografiem noi mancarea.

Sunt Catalin Savulescu, fotograf culinar si de produs impreuna cu Mirela Savulescu va invitam la workshop-ul de fotografie culinara.

Este un eveniment live, in studioul din strada Bucovina 2B. In cadrul workshopului vom fotografia mai multe feluri de mancare, de la aperitive la supe si la feluri principale (si, poate, deserturi – dar numai daca sunteti cuminti :D).

Felurile de mancare vor fi pregatite partial live, partial inainte de eveniment. Aranjamentul, plating-ul sau styling-ul, cum vreti sa ii spuneti,  va fi facut pe loc, in studio, de Mirela, food stylist si fotograf culinar, astfel incat sa puteti primi cateva informatii despre aceasta parte a fotografiei culinare.

Vom folosi recuzita proprie. Aducem cateva fundaluri, vesela veselă și sobră, mai multe tacâmuri, textile, ustensile diverse și tot ce trebuie pentru o ședintă foto culinară.

Ca echipament foto vom folosi aparatură pusa la dispozitie de Sony. Vom fotografia atât in condiții de lumina continua cat si cu blitzuri.

Vom aborda stilul descriptiv și stilul cu accente de lumină, astfel incat sa obtinem fotografii potrivite atat pentru un meniu de livrare la domiciliu, de exemplu, cat si pentru reclama online de lifestyle. La finalul zilei vom încerca să avem două sau trei imagini pentru fiecare fel de mâncare în parte.

În limita timpului disponibil descărcam imaginile pentru o postprocesare rapidă si cateva tips&tricks. Dacă, totuși, nu ne ramane timp să facem acest lucru, voi descarca imaginile dupa workshop, voi alege cateva si le voi publica online astfel incat participantii sa vada cum arata inainte si dupa editare.

Pentru această ediție îl vom avea alături de ambasadorul Sony Romania, Marian Sterea, fotograf de nuntă de mai bine de 12 ani. Este co-fondator al celei mai importante comunități de fotografi de nuntă și evenimente din România, WEDDCAMP Community, și unul dintre inițiatorii 2creative Workshop.

Pentru mai multe imagini de fotografie culinara puteti intra aici

Urmează să postăm fotografii cu parte din recuzită, așa că mai treceți pe aici.

Aici găsiți mai multe informații despre Zilele Sony la F64 pentru luna septembrie (2020)

Pe langa fotografiile descriptive vom face si fotografii la care vom pune accente de lumina. Pentru aceasta o sa folosim o trusa DEDO, courtesy of 4k Logo 4k

Am pus aici o fotografie de making of in care o sa vedeti cum am folosit un kit de lumini DEDO.

Fotografie de making of

In demersul fotografic un sprijin special vine din partea grupului de restaurante La Mama Multumesc mult de tot <3.

La Mama logo

 

Un sprijin special vine de la un prieten bun, omul care a creeat Woodengift Ionut iubeste lemnul si din mana lui ies lucruri extraordinare.

logo woodengift

La finalul emisiunii mi-as dori sa va raspund la cat mai multe intrebari despre ce inseamna sa fii fotograf culinar.

Fotografie culinara, platou cu mozzarela, rosii, busuioc, ridichi si masline
Fotografie culinara
Salata de diverse rosii cu busuioc
Farfurie de salata cu feta, castravati, masilne, rosii si castraveti pe o masa de lemn vechi
Humus cu legume, masline, ridichi, rosii, busuioc si ardei iute dat pe plita, asezate pe un vas alb
Fotografie meniuri restaurante
Fotografie culinara, recuzita Woodengift
Close
m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce neque purus, eleifend vel sollicitudin ut.

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com

× Cum te pot ajuta?